Jag är med o tävlar

http://jossanamigo.blogg.se/2011/march/bloggtavling.html

Trickträna Amis lite idag

Lät Amadeus vila från ridningen idag men ist testade jag att försöka lära han att buga lite smått :) Tror jag testat det nån annan gång innan för länge sen när jag inte haft han så länge, då ryckte han åt sig benet för han litade inte på mig men nu är det bättre med det och det gick jätte bra :D Så detta ska jag träna på lite ibland o se om det går helt att få ner han på knä :) Skulle väldigt gärna lära han stegra med, men får se hur det blir med det ;)

Random

Hahah kom nyss på att jag drömde att alla karaktärer i the bid bang theory hade helt nya skådespelare. Och jag trodde på det, visste ju inte att jag drömde så jag fick lite panik där haha ;)

Aja ska nog fortsätta läsa en bok som handlar om en tjej som blir våldtagen av sin bror som 12åring och föder hans barn och håller sanningen hemlig i 18 år. Sann historia dessutom. Och dom är inte alls anonyma, inte bytt ut namn eller nått i boken. Vicky Jaggers heter hon o brorn heter David. Han dödar dessutom sin flickvän, vet inte varför men står väl lägre bak i boken.

Behandla andra som du själv vill bli behandlad

Läste på dressyrmupparnas blogg o Linn hade skrivit ett inlägg om hur man borde behandla hästar. Håller verkligen med. Tycker man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad, gäller ju även djur som människor. Innan jag fick Amadeus hade jag en foderhäst som jag hade i ägarens stall. Hästen var hård i munnen och lite för svårt för mig så hon ville hjälpa mig att få hästen till att kröka på nacken. Hon ville att jag skulle såga den i munnen, verkligen såga då. Funkade inte så bra. Sen ville hon att jag skulle ha riktigt korta tyglar och hålla den skit hårt i munnen. Jag mådde så dåligt hela tiden när jag gjorde det. Men löd henne endå. Sen fick jag Amadeus och hon skulle hjälpa mig lite med han och då ville hon att jag även med han skulle såga honom i munnen, inte lirka lite som jag själv gör ibland nu. Utan verkligen ta i, men då satte jag stopp, tänkte verkligen inte göra det med han. Asså man ska ha tålamod! Amadeus söker sig ner nu bara jag tar tag lite i tyglarna, innan fick jag lirka lite med innertyglen för han skulle söka sig ner. Så ha tålamod o arbeta hästen så kommer det av sig själv.
Kompecerad text kanske? ;)

Tömkörning

Tömkörde Amadeus idag, andra gången jag gör det själv och gick så där. Amadeus va lite tjurig för medans jag fixade till han togs dom andra hästarna in och han ville ju också få äta sin mat haha. Tänkte jag skulle filma men kom sen på att jag behövde båda händerna till Amadeus men när både han o jag är mer vana vid det kan jag nog testa filma iaf ;)
Amadeus kom bakom lod väldigt mkt ibland o visste inte riktigt hur jag skulle tillrätta visa han när jag inte satt på han, så försökte med att "såga" inte alls mkt, bata pyttesmå rörelser med inner tyglen o det funkade faktiskt rätt bra^^
Har ingen bild från idag tyvärr, sånt kommer jag alltid på efter, väldigt irriterande haha x)
Liten rumpa han hade på denna bilden haha

Swarovski

Jag tycker inte det är snyggt med raka swarovski pannband, tycker dom ska vara böjda,så mkt snyggare ;)
Själv har jag bara ett fejk från hööks, som tappat massa strass och sen ett som följde med till mitt insydda träns från hööks, lite lite men jag prioterar andra hästsaker före pannband just nu :)

Ellen

Hahah min kompis Tintin döpte det till "Ellen walk" när hon går precis snett bakom mig :D Men oftast när hon e lös springer hon o kollar på annat men ibland när jag kommer ihåg att kolla var Ellen är och inte ser henne så kollar jag bakom mig och ser Ellen stå precis bakom mig och kolla på mig o vifta på svansen, så söt :D :love:
Filmen är från januari tror jag :)


Ridningen och frysmärkning

Åkte till stallet med mamma vid 6 så mockade jag o mamma packade hö sen red jag Amadeus i paddocken, gick väl så där men jag var inte helt på humör för jag hade huvudvärk, som jag haft hela dagen o har även nu också, är väl pågrund av förkylningen?
Sen efter ridningen skrittade jag en runda för att skritta av han och gud va seg och tittig han blev, undar vad som hände med han för så seg brukar han aldrig va och så tittig va de länge sen han va haha. Red förbi grannen till Barbro som äger stallet Amadeus står i och i en hage stog 3 hästar, 2 av dom vet jag är travare. Vet att den ena är en 1åring för den stog med sin mamma och två andra ston med föl där i sommaras och hästen var redan frysmärkt. Kan inte sånt vänta tills dom vet ifall hästen blir bra i travet eller inte? Tycker det är lite konstigt. Men jag vet ju inte hur det funkar i "travvärlden" :)
Lägger upp en bild på Amadeus frysmärkning :)

Hissar

Jag hissar verkligen Kingsland jackor! Så himla sköna och snygga. Love it :)

förkyld

Åkte inte till skolan idag heller. Vaknade med huvudvärk som fortfarande sitter kvar och så har jag blivit mer förkyld igen. Blää men är skit hungrig så tänkte varma en panpizza nu :)
Har någon nått tips på vad jag kan skriva så säg gärna för jag vet inte alls vad jag ska skriva haha :)



Saker jag vill ha

Finns så mkt jag vill ha på ha på hööks till Amadeus men tyvärr inte pengar alltid till det haha ;)

Video

Gjorde denna videon för ett tag sen, tycker den e så fin :)

Diss

Måste dissa dessa bootsen från börjes. Köpte 4 st för över ett år sen för dom va billiga så jag liksom - aja why not? Men efter första ridturen hade två av dom helt gått sönder och dom två andra halvt så va ju bara att slänga direkt. Sen är dom inte så snygga heller. Så tycker hellre man ska lägga lite mer pengar då på kvalitet och snyggare boots till utseendet ;)
Pris: 59.50

Discogrimma

Är riktigt sugen på att köpa dessa :D Amadeus skulle bli så söt i dom. Dock skulle han nog bli kallad "bögig" av Barbro i stallet vilket jag tycker är orättvist eftersom det är ju inte färgen som fastställer läggningen ;) :)
89 kr på hööks

Ridningen idag

Känner verkligen att det går frammåt med Amadeus nu! Är så glad :D
Red först ut i 45-60 min i alla gångarter och ställde högre krav på han än vad jag brukar göra när jag rider ut. Skändelvikning fram o tillbaka på vägen en bit sen bara att han skulle gå i form. Dock arbetade han inte med kroppen, han spände sig mest för alla saker det fanns ute. Sen att han inte skulle rusa iväg i trav och galopp och det gick väldigt bra. Sen när jag kom tillbaka red jag en liten stund i paddocken i mest trav och galopp och han gick MYCKET bättre i vänster galopp än vad han någonsin gjort innan :D Så himla glad är jag! Snart sitter galopper nog som en smäck och kanske vi då testar på att tävla, vem vet :)

Färga läder

Tänkte skriva lite om mina erfarenheter om att färga läder :) I sommras köpte jag en billig dressyrsadel på tradera som hade tappas massa färg, vet inte alls hur gammal sadlen är men kanske det är därför - Den är väl använd väldigt länge haha. Så jag kollade upp på google efter läderfärg och hittade en sida där dom sålde läderfärger och annat tillbehör, så köpte en flaska svart läderfärg och en flaska "eftervård" som förhindrar färgen sen att färga av sig på ridbyxor och så.
Före färgning
Efter färgningen blev sadlen lila-aktig men efter jag tagit på "eftervården" blev den hellt svart o fin :)
Är verkligen nöjd av läderfärgen så rekomenderar att man färgar sin sadel eller träns eller annat om den tappat färg.
Måste med säga att den har inte alls färgat av sig på mina kläder. Har dock aldrig ridit med nått vitt men är säker på att eftervården skyddar mot det med :)

hejhej

My och Barbro i stallet hade redan gett hästarna hö när vi kommit dit så vi behövde bara mocka, packa hö, fixa kraftfoder och fylla alla hinkar med vatten :)
Gick ut till Amadeus när vi kom dit och tog några bilder med mobilen^^ Inte bra kvalitet alls haha x)
Sötnöten ;)

Varit på Ikea

Kom nästan precis hem från att ha varit på Ikea med min mamma. Vi kollade på alla soffor o jag hittade en jag ville ha :) Tylösand hette den o tyckte den va lätt snyggast av alla sofforna där, sen gillar jag även namnet ;) Men vi köpte inte soffan idag utan det blir väl snart hoppas jag. Köpte även lite andra saker som nytt påslakan o en tunna att slänga smutstvätt i^^
Aja måste dra till stallet nu och ge hästarna derans hö. Dom gick alltid in vi 4 innan men nu ska dom va ute lite längre så dom får eftermiddagshöet ute nu :)

Ny design

Har gjort en design och header nu. Tog sin tid men är rätt nöjd men dock är det små saker jag vill ändra lite på men orkar inte just nu ;)
Ska fortsätta mysa framför tvn med Ellen med godis nu!

Älskar mitt lilla hjärta :love:

Ridningen idag

Har precis kommit hem från stallet. Red Amadeus lite i paddocken, han gick nästan lika bra idag som igår! :D Galopperade idag med och gick bäst i vänster varvet, precis som i traven. Får rida lite lösgörande imorron sen ska jag ringa en massör som ska kolla igenom han :) Tog lite bilder på mobilen när jag skrittade av han en runda efter ridpasset.

Ändringar i mina rum

Här hemma har jag två rum, dock är båda rätt små x) Men iaf jag hade det minsta från att jag var 3 typ när min syster flyttade hemmifrån fram tills jag var typ 15, och då fick jag "TV rummet" också för mina föräldrar köpte en platt tv som dom skulle ha i "stora rummet" så dom skulle inte ha nån användning av tv-rummet så jag fick det eftersom jag knappt hade plats till nått i det lilla rummet. Och då flyttade jag in min säng i det stora rummet så jag kunde kolla på tv i sängen och fick mer plats i rummet jag skulle sova i. Och flyttade soffan till lilla rummet. Dock hade mina föräldrar för många år sen tagit bort dörren som satt i mitt stora rum för dom tyckte väl inte den behövdes så jag har varit utan dörr i 3-4 år och nu orkade jag inte mer så nu flyttade jag tillbaka sängen till lilla rummet o soffan till stora. Men vi ska köpa ny soffa för denna e så fruktansvärt liten^^
Före i mitt stora rum (ignorera alla saker som ligger framme xD)
Efter i mitt stora rum


Före i lilla rummet


Efter i lilla rummet





Smörjt mitt träns

Höll min lite sysselsatt innan med att smörja mitt ena träns^^
Satt ute i vårt uterum och de va så skönt med solen. Känns verkligen som vår nu :)

Lastträning

Ska börja lastträna Amadeus. Han har inte blivit lastad sen han flyttades till stallet han står i nu. Och det var sista dagen i januari 2010, över ett år sen ^^ Tror det tog 1 - 1 1/2 timme att få in han, inte kul när de var svinkallt ute. Och en stressad häst är heller inte kul så imorron kanske jag testar lite försiktigt, bara så han står med framhovarna på rampen, sen går längre och längre efter några gånger. Liksom inte stressa in han eller stressa fram det. Ska kolla runt lite på Youtube efter bra filmer eftersom jag aldrig lasttränat en häst innan :)
Är på min mammas dator så inga nya roligare bilder haha

bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Gomorron

Eller kanske gomiddag..? ;)
Jag har stallet denna helgen så var i stallet vid 7 imorse med min mamma och släppte ut hästarna. Tänkte att jag skulle försöka få bort bajshögarna i Amadeus hage haha för det har byggts på mkt. Men det får jag göra när vi tagit in dom igen vid 4 :)
Tänkte med att jag skulle rensa och organisera lite i mitt skåp och ta bort saker från skåpet och sadelkammaren som jag inte använder för det är rätt trångt och igår när jag la in min hjälm i skåpet och sen öppnade det igen för att lägga in en till sak så ramlade hjälmen ut för det var för mkt saker så har insett att det behövs lite städning x)
Ska ta och äta nu :)
Bild från i sommaras

Ridningen idag

Amadeus han små bråkade lite i början och försökte börja galoppera så han skulle slippa jobba men han lugnade sig väldigt snabbt och blev rätt fin :)

Oranga schabrak och benlindorna

Syns  hur mkt som helst på schabraket o benlindorna att dom inte är i samma nyans :( Trodde inte det skulle synas så mkt men tyvärr gör det de. Och endå är dom båda från märket BR? Thats wierd. Finns det nån textilfärg att färga med? Och blir det bra tro?

usch regn

Usch det regnar så har verkligen ingen lust att rida i paddocken idag. Blir väl rida ut en liten runda eller rida i ridhuset.
Amadeus hatar verkligen när det regnar på hans huvud haha så han brukar gå så hans rumpa är vänd mot regnet, på hur det blåser liksom :) Så hade endå inte blivit ett seriöst ridpass om han vrider o vänder på huvudet.

orangt sett

Mitt oranga sett har kommit :) Ska testa det på Amadeus imorron, han blir nog snygg i det :)

Ridning imorron

Tvättade Amadeus svans idag. Var välbehövligt haha!
Tänkte att jag skulle rida han imorron i paddocken, hoppas det blir fint väder så man är på bra humör ;)

8 år!

Amadeus blir föresten 8 år idag :)

blogga

Här tänkte jag skriva om min o min ridtravare Amadeus utväckling varje dag och om hästprylar o annat som rör hästar :) Hoppas jag kan få bloggen till intressant läsning.
Just nu kan jag inte rida han för jag va med om en olycka med en annan häst i stallet så har ont nästan överallt men ska nog blogga om lite annat :)
Ska se om jag kan fixa en snygg design också så det blir lite finare.
Bild från 5 Mars 2011

RSS 2.0